Silje Storrud blir ny daglig leder i City of Friends AS

Silje Storrud starter som ny daglig leder i City of Friends fra 01.06.2023.

City of Friends AS forvalter og utvikler merkevaren Vennebyen over hele verden. Vennebyen er en norsk animasjonsserie for barn i alderen 2-6 år. Historiene er inspirert av barns fasinasjon for utrykningsetatene og fokuserer på grunnleggende verdier som vennskap, samarbeid og toleranse. I tillegg er læring om de tre nødetatene og deres verdier en viktig del av innholdet.

Selskapet lanserte første sesong av TV-serien Vennebyen i januar 2010 og har siden produsert både nye sesonger av tv-serien, live show og teaterforestillinger, og vurderer kinolerretet for et bredere publikum. Selskapet har nylig inngått en distribusjonsavtale om visninger av Vennebyen i Kina, og satser nå på ytterligere internasjonal vekst.

«Jeg har kjent til Vennebyen i lang tid, og gleder meg til å bidra å gjøre serien og merkevaren enda bedre både i Norge og i utlandet. Jeg ser på Vennebyen som et spennende og foroverlent selskap, med spennende vyer og gjennomføringskraft. Jeg gleder meg til å komme i gang arbeidet», sier Silje.

Silje Storrud kommer fra stillingen som kinosjef i Lagunen Kino og har dermed opparbeidet seg god erfaring med både markedsføring, styring og ledelse, distribusjon, forhandlinger og drift innen film og underholdning. Silje er utdannet ved UiB hvor hun har en bachelor i administrasjon- og organisasjonsutvikling.

«Vi er stolte og glade for at Silje har valgt å takke ja til å bli daglig leder i Vennebyen», sier Tore Andersen, medeier og styremedlem i selskapet. «Selskapet er i utvikling, både når det gjelder innhold og plattformer, og denne ansettelsen er sentral i den strategien», fortsetter Andersen.

«Vi har lært Silje Storrud å kjenne som en meget dyktig og engasjert person – spesielt gjennom hennes arbeid som Kinosjef og de resultater hun har oppnådd der, og vi er sikre på at Silje kommer til å bli en viktig ressurs i Vennebyen sitt videre utviklingsarbeid både i Norge og internasjonalt.» Sier medeier og styreleder Jan Olav Jørgensen.

Styreleder Jan Olav Jørgensen, tlf 930 26 529
Daglig leder Silje Storrud, tlf 976 11 617

Bilde vedlagt, fra venstre:
Jan Olav Jørgensen – Medeier og styreformann, Silje Storrud – Påtroppende daglig leder, Lars Petter Mæland – Merkevaresjef, Tore Andersen – Medeier og styremedlem